Cytat:
|
THULE EUROCLASSIC G6 929
czy
THULE VELOCOMPACT 927 ?
|
Pierwszy bagażnik (EUROCLASSIC G6 929) jest pełnowymiarowy i reklamowany jest jako odpowiedni do ciężkich i dużych rowerów np. elektrycznych.
Ja miałem do czynienia z drugim z nich (VELOCOMPACT 927) - jest składany i chyba ogólnie lżejszy, nie sprawdzałem jednak czy różnią się wagą. nie sprawdzałem też czy różnią się ładownością - gdyż jak słusznie ktoś tu zauważył i tak limitem jest nośność samego haka.
Nie widzę jednak potrzeby wybierania pełnej platformy, skoro nie miałem żadnych problemów z załadowaniem na składany bagażnik naprawdę sporego roweru - czyli rynienki na koła są odpowiednio szeroko oddalone od siebie.
Najważniejsze - po przyjeździe na miejsce urlopu platformy nie schowasz do bagażnika, a składany tak. Nad morzem bagażnik rowerowy chowałem do bagażnika S-Maxa i miałem spokój. Platformę musiałbym w najlepszym wypadku upychać jakoś pod kątem lub najlepiej zastawiać w miejscu zakwaterowania.
Obecnie zauważyłem, że sprzedawany jest wyłącznie 926 (już nie ma w ofercie 927), gdyż ma on gniazdo 13-pinowe, a zdaje się teraz weszły wymogi stosowania tego właśnie typu podłączenia (żeby światła cofania się świeciły).
Reasumując - 927 miałem pożyczony od kolegi, ale jeżeli będę sam kupował, to na pewno wybiorę identyczny tylko z instalacją pod 13-pinową wtyczkę, czyli model 926.
Tak wyglądało moje auto z bagażnikiem Thule 927 załadowane na zeszłoroczne wakacje w Gdańsku.
Większy rower (koła 36") na styk mieścił się w obrysie lusterek S-Maxa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale koła roweru, jak widać, porządnie opierały się o rynienki.
Dwa rowery w głębi miały koła 24" oraz 28".
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.