Temat: [Focus 2008-2011] szarpie przy przyspieszaniu
View Single Post
Stary 09-06-2017, 18:06   #4
izz_me
ford::amateur

Imię: Magda
Model: Focus II FL
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: szarpie przy przyspieszaniu

Cytat:
Napisał RAFIXX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy miałeś sytuację jechać trochę na uszkodzonym kole pasowym ? tłumiki drgań jak padną i wystarczy przejechać o50km na uszkodzonym kole . . . -koło jak lata obciera sensor czujnika położenia wału Korbowego co skutkuje jego uszkodzeniem a na komputerze jest błąd- brak synchronizacji z czujnikiem położenia wałka rozrządu. Ja tak miałem . informuje na własnym przykładzie :/ wtedy w momencie przerwania Mignie lub zapali kontrolka usterka układu silnika ta zębaTKa z wykrzyknikiem
Niestety nie znam się na tym wcale, a potrzebuje jakichś podpowiedzi przed udaniem się do mechanika żeby nie chciał ze mnie zedrzeć i też do tego, że nie wiem czy mogę sobie w takim stanie pozwolić nim jeździć. Dzisiaj zauważyłam, że pojawia się to tylko na rozgrzanym silniku na każdym biegu. Najmocniejsze szarpnięcia do 3 tys obrotów. Jak go przygazowałam (gaz w podłogę) i dociągnęłam do 4500 obrotów zaczęła migać lampka silnika (ta żółta) i szarpał mocno. Przy spokojnym przyspieszaniu, równym, bez dociśniętego gazu do oporu czasem się dławi, ale kontrolka zgasła. Czasami gdy stałam na światłach czułam mocniejsze wibracje, jakby bardziej trzęsło budą od pracy silnika (chociaż wcześniej tez potrafiło tak się dziać i nie wzbudziło to moich obaw).
izz_me jest offline   Odpowiedź z Cytatem