Temat: [Focus 2011-2014] Silnik gaśnie przy włączonej klimie
View Single Post
Stary 11-06-2017, 12:41   #28
madamsz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb
Rocznik: 2012; 2004
Domyślnie Odp: Silnik gaśnie przy włączonej klimie

Cytat:
Napisał kolos87 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, wydaje mi się, choć mogę się mylić, że sprężarka ma pracować cały czas.
Po tym zabiegu kilkakrotnie obserwowałem sprężarkę i nie zdarzyło się żeby przy włączonej klimie się wyłączyła. .
Patrząc na sprężarkę cały czas się kręci, ale pracuje cyklicznie - nie ciągle. Jeżeli się wyłącza i przestaje chodzić to są ubytki w czynniku poniżej dopuszczalnej granicy. Natomiast jeżeli jest czynnik, ale jest go mało może chodzić prawie cały czas a i tak w chałupie ciepło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak było sprzęgło uszkodzone to nie było w stanie uciągnąć obciążenia ze sprężarki.
A klimatyzacja jest sporym obciążeniem dla samochodu. Nie na darmo się mówi że ogrzewanie masz za darmo a za klimatyzacje dopłacasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mariusz

Ostatnio edytowane przez madamsz ; 11-06-2017 o 12:44
madamsz jest offline   Odpowiedź z Cytatem