View Single Post
Stary 11-06-2017, 21:02   #6592
taajniak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawa teza że po amortyzacji zawsze jesteś do przodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo ja swojego prawie calkowicie wyamortyzowalem i jestem w plecy jakieś 10-15 tysi
Bardzo ciekawe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)...
Powiedzmy że auto kosztuje 100k netto.
Czyli mam 123k brutto...

11.5k vatu odliczasz, 19k koszty. Na dzień dobry od zwykłego szaraka na etacie jesteś 30.5k do przodu. Wiadomo że auto traci na wartości, ale to normalne.
Oczywiście piszę w uproszczeniu, bo vat od sprzedanego auta trzeba później odprowadzić.

Ja nie wiem jak ty to robisz, że po zamortyzowanym aucie jesteś w plecy.
Najlepiej to w ząbkach podatki oddawać, to wtedy w ogóle nie odczujesz ubytku kasy.

Ps. Chyba że poza samochodem nie masz innych poważnych kosztów, to zmienia trochę postać rzeczy.

Ostatnio edytowane przez taajniak ; 11-06-2017 o 21:04
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem