Temat: [Focus 2011-2014] Silnik gaśnie przy włączonej klimie
View Single Post
Stary 11-06-2017, 22:04   #34
kolos87
ford::beginner

Imię: Mario
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Silnik gaśnie przy włączonej klimie

Dlatego zabierając głos w dyskusji użyłem zwrotu "wydaje mi się" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Specem nie jestem i dlatego moje wywody trzeba czytać przez palce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Natomiast moim zdaniem takie załączanie i wyłączanie się co kilka sekund sprężarki klimy nie wróży świetlanej przyszłości sprzęgiełku...

Przynajmniej ja nie spotkałem się z takim systemem działania klimatyzacji, bo to oznaczałoby, że sprężarka dobija ciśnienie ponad graniczną normę i czujnik wysokiego ciśnienia ją wyłącza, a kiedy to ciśnienie spadnie, sprężarka znów jest załączana...

No ale może tak ma być. Ja tego nie neguję, tylko nie wyobrażam sobie jak sprzęgiełko, które musiałoby wykonać ileś dziesiąt-set cykli na godzinę zwłaszcza przy prędkościach 140-160 km/h kiedy panują dość wysokie obroty silnika..., miałoby to znieść. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kolos87 ; 11-06-2017 o 22:24
kolos87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem