View Single Post
Stary 12-06-2017, 10:17   #16
Aleksander1404
ford::average

Imię: Chris
Model: Ford Focus II / Ford Kuga II Vignale
Silnik: 2.0 Duratec-HE / 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2005 / 2017
Domyślnie Odp: Uszkodzona dźwigienka wtyczki zegarów powoduje wariowanie wskaźników

OK "klejenie" wtyczki nie pomogło, więc rozłożyłem licznik, wyjąłem płytkę, przelutowałem połączenia na płytce, złożyłem i... wszystko gra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do wyjmowania licznika to zajmuje to... 30 sekund Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zdjęcie osłony przy liczniku, wykręcenie 2 śrub mocujących licznik, od góry licznika płaski śrubokręt do podważenia i wyciągamy licznik... Nie ma potrzeby rozbierania kierownicy. Natomiast co do wyjęcia wskazówek z zegarów to bardzo dobrym rozwiązaniem jest cienki... widelec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdyby ktoś się brał za wyjmowanie wskazówek z zegarów to jest jedna ważna rzecz - przeczytałem to gdzieś w necie i zaoszczędziło mi to sporo czasu na późniejsze ustawianie - przed wyjęciem wskazówki ze wskaźnika poziomu paliwa, trzeba zrobić zdjęcie, aby wiedzieć jak później ustawić wskazówkę... Po wszystkim wskazówki montujemy na zapłonie w pozycji "ON", tak aby pokrywały się one z kreseczkami wskazującymi początek skali na zegarach - poza poziomem paliwa oczywiście bo tu ustawiamy zgodnie ze zrobionym wcześniej zdjęciem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Także usterka usunięta, więc temat zamykam.
Aleksander1404 jest offline   Odpowiedź z Cytatem