Z oplami to tak różowo nie jest....wersja astry IV czyli sedan ma motor 1.6 115 km i moment 155nm koszt jej to około min 52 tyś w białym kolorze. Focus to 105KM i 150 nm...różnice znikome astra 11,9sek do 100km, focus 12.3sek, wiec podobnie. Astry z silnikami turbo to price całkiem inna.
Szukam coś w tej cenie z powodu tego że chce sprzedać swój obecnie prawie nowy samochód - gdyż jestem nie zadowolony z jego - dolożyć symbolicznie pare groszy....jakości co chwile cos stuka puka itp....a ASO - mnie zlewa mam dosyć troche tej mojej marki ( nie bede wymieniał ) i jest to mikrovan miejski typowo rodzinny.
Plan jest taki że must be do 50 tyś. Ciekawy jestem jak z praktycznością sedana - nigdy nie miałem.
Słyszałem ze focus jest dobrze wyciszony...potwierdzacie. Ja swoimi samochodami prywatnymi podróżuje po drogach lokalnych zgodnie z przepisami tj. 90-100km/h.
Bump:
Cytat:
|
Wiem też z doświadczenia życiowego, że człowieki nie dają się do niczego przekonać. Jak już się człowiek zakręci w swoją jedynie słuszną teorię to ją potem podpiera racjonalizacją często bezsensowną i na dobrą sprawę będziesz miał jak chcesz, czyli po Twojemu
|
- zgadzam się z tobą. Ale niestety warunek to kasa....jeśli skusze się na taki deal to sprzedam swoje( tutaj stracę po 1 roku użytkowania sporo) i dołożę do nowego ale nie więcej niż do 50. Bo nie chciałbym teraz sprzedac swój nowy i kupić używkę.Dlatego skierowalem sie ku focusowi bo było by mnie stać....bo za 50 tyś nic się nie kupi w tej klasie no chyba że jakąś fabie, clio, fieste ale to małe auta