Nie ma czegoś takiego, że jak kupisz ST-Line to od razu masz wszystko.
Osobiście uważam, że ST Line jest bardzo biednie wyposażone wewnątrz.
Ma te swoje przeszycia, ma te dodatki w kolorze no i oczywiście lepszy wygląd na zewnątrz, ale co kto lubi.
Ja bym się cieszył, gdyby można było mieć i St-Line/Zetec na zewnątrz, plus dodatki wewnątrz plus wszystkie pakiety.
A co do podsufitki. Na maksa w Focusie to panel z ustawieniem koloru podświetlenia oraz jego intensywności ze schowkiem na okulary. Dodatkowo w modelach (chyba tylko) S-Max, w takim schowku można było znaleźć wysuwane lusterko do oglądania tylnej kanapy.
Sam posiadam właśnie tą maksymalną opcję wyposażeniową i raz podmieniałem ten panel na ten z S-Maxa żeby mieć lusterko tylnej kanapy, ale:
a) miałem ten panel w odrobinę innym odcieniu niż reszta (S-Max miał bardziej szare plastiki gdzie Focus ma jasnokremowe)
b) po otwarciu lusterka, zasłania ono (w Focusie) lusterko wsteczne bo panel ten jest zaraz nad wstecznym lusterkiem (w wyższych autach sufit/podsufitka/panel podsufitki jest wyżej)
c) schowek na okulary w wersji z lusterkiem jest zdecydowanie mniejszy niż w standardowym schowku, przez co niektóre większe okulary niestety po prostu się nie mieszczą
Jakby trzeba było podrzucić jakieś zdjęcia, to dajcie znać.
Bump: A jeśli komuś się przyda (choć nie wiem na ile katalogi angielskie mają swoje pokrycie na rynek europejski). Jak przeglądałem ten katalog, to właśnie na jego podstawie byłem mocno zaskoczonym, że ST line czy red edition są tak okrojone w stosunku do wyższych wersji wyposażeniowych. Oczywiście każdego Focusa można sobie zrobić pod siebie i dokupić sobie poszczególne "pakiety" lub czasami zdarza się, że można przecież dobrać sobie chyba wszystko pod siebie, ale nie wiem czy czasami właśnie takie rzeczy jak "panel podsufitki" to nie będzie jak koledzy zaznaczyli wyżej, że będzie to tylko w poszczególnym pakiecie.
I tak, kokpit ST-Line:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kokpit maks wyposażeniowy:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto z zewnątrz ST-Line:
Auto z zewnątrz Titanium X (w Polsce chyba nie ma "X", są tylko wersje Titanium plus to co sobie klient dobierze):
Oczywiście Titanium czy Titanium X też można sobie zamówić w kolorze Candy Red tak jak jest jako przykład w ST-Line.
Znalazłem też jakąś broszurę:
http://www.ford.com/services/assets/...ocus&year=2014
ale ona zbytnio nic nie przedstawia.
Szukam czy gdzieś są pdf'y które nakreśliłyby jak to wygląda z dodatkami dla St-Line
Tutaj katalog St-Line po polsku, ale też nie znalazłem na czym opiera się ST-Line. Dodatki są wyliczone, ale nie ma co jest "bazą". W Angielskim katalogu jest ładnie zaznaczone, że ST-Line opiera się na Zetec + dodatki ST-Line, gdzie jak się zajrzy na Zetec, to jest np. że jest to wersja Style/Trend + to co daje Zetec i tak dalej, i tak dalej.
http://www.ford.pl/cs/BlobServer?blo...629&blobkey=id
Sam też czasami patrzę z zazdrością na takie:
(na pierwszym planie Focus Zetec w Candy Red, w tle moje: Focus Titanium X w Candy Red), tylko jak kiedyś się napaliłem na lampy właśnie z polifta, tak widać że czerwone lampy z czerwoną karoserią zlewają się w jedno