View Single Post
Stary 15-06-2017, 09:57   #123
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Przyciemnianie szyb? czy się opłaca?

Witajcie,
Chciałem Was zapytać czy ktoś próbował przyciemniać szyby w mondeo na własną rękę? Przyznam że nawet o tym nie myślałem ale jak zobaczyłem 2 mondziaki w takim samym kolorze jak mój (hypnotic silver) to zaczęło mi chodzić po głowie takie przyciemnienie. Auto wygląda super. Z tym że absolutnie nie chcę robić na czarno. Delikatnie. Tak do ok 50%, żeby jedynie odrobinę podkreślić różnice w barwie pomiędzy przodem a tyłem. Już zrobiłem krótkie rozeznanie w foliach i najbardziej polecaną przez profesjonalistów jest folia 3M termokurczliwa. Folię przycina się i dopasowuje od zewnętrznej strony szyby. Czy ktoś z Was próbował robić to samemu? Pewnie mógłbym oddać to fachowcowi ale lubię takie precyzyjne prace. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Ponieważ folię termokurczliwą formuje się od zewnątrz. Jak sobie poradzić z bocznymi szybami które są odsuwane i część nich wchodzi pod uszczelki? Nie chcę absolutnie robić żadnych ramek. Widziałem już różne oklejenia szyb i niestety większość z nich, na tylnych szybach miała nie oklejone krawędzie. Wyglądało to tandetnie. Ale wiem też że da się to zrobić porządnie odchylając delikatnie uszczelki i wciskając folię pod nie. Tak oklejone szyby również widziałem. Nie było wtedy żadnych krawędzi i wszystko wyglądało super. Jak Wasze doświadczenia z taką pracą na własną rękę? Podejmował się ktoś tego wyzwania czy raczej oddawaliście do profesjonalnego zakładu do oklejenia?
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem