Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???
Hello!
Jako ze watek w głównej mierze toczy sie na temat wypalonych tłoków dopisze swoje 3 grosze. W 2012 roku kupiłem Transita MK7 z 2008r. Silnik 2.2 110KM. przebieg 100% pewny 144tys km. Kupiłem go z firmy serwisowej ktora posiadala dwa identyczne Transity, drugi miał wtedy przebieg 160tys km i byl juz robiony silnik po wypalonej dziurze w tłoku. Ja raczej używam samochodu lokalnie na własne potrzeby. Nie mam firmy transportowej. Auto w moich rękach zrobiło jedna trasę na południe niemiec, kilkanascie tras po polskich autostradach, jedna trasa do anglii (pożyczyłem znajomemu).
Kilka miesięcy temu (kilkaset km po powrocie z trasy na wyspy) przy przebiegu 210tys km wypaliło dziurę w tłoku na czwartym cylindrze a na drugim juz pojawiły sie pęknięcia. Silnik naprawiłem, w sumie nie drogo zobaczmy jak pochodzi. Nie sprawdzałem wtryskow, powiedzcie mi czy sa jakieś objawy zające znać ze wtryski leja?
Z ciekawostek, firma od której kupiłem mojego Transita, po jego sprzedaży kupili Sprintery i użytkowali je przez okres leasingu 3 lata ale nie byli zadowoleni i dwa lata temu kupili nowe Transity 2.2 155KM. Wczoraj sie dowiedziałem ze w jednym z nich przy 99tys km również wypalilo dziurę w tłoku.
|