Temat: [Focus 2011-2014] wymiana rozrządu 1,0 Ecoboost
View Single Post
Stary 18-06-2017, 22:32   #4
u08mlap
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1,0
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: wymiana rozrządu 1,0 Ecoboost

Cytat:
Napisał kuczis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej a ile masz już nalatane że rozrząd chcesz wymieniać, z tego co pamiętam to rozrząd wymienia się w ecoboost przy ponad 200 tyś... Jeśli masz taki przebieg to gratulacje , mam prośbę napisz, jak silnik się sprawuje po takim przebiegu i co ewentualnie było robione.

Ogólnie z tego co się orientuje to wymiana rozrządu w 1.0 to" egzotyka" dla zwykłych warsztatów że względu na duży interwal wymiany. Stąd nieznajomość tematu
Powiem tak nalatane mam co kot napłakał czyli 65 tyś dlaczego pytam ponieważ poszedł oring za pompą wody i problem jest taki że kosztuje ta uszczeleczka 3 zł w ASO za to robocizna kosztuje już 1700,00 około dlatego tyle , bo aby się tam dostać i wymienić to co jest warte 3 zł trzeba rozebrać rozrząd , drugi problem jest taki że nikt tego nie zrobi poza ASO bo nie ma narzędzi do rozrządu co prawda mam takiego speca który zrobiłby to tylko nie mamy narzędzi do tego ustrojstwa , no i czas robota tego to minimum cała dnióweczka jak się dobrze spręży mechanik a i trzeci problem to że nie mam gwarancji protect co prawda mam gwarancje 12 lecz to nie obejmuje gdyż nie ma pompy wody w tym - co do usterek jakie miał ten silnik to wymiana pompy wody , takiej rurki do turbo - godzina roboty , kopułka plastikowa na łączeniu głowicy - 2 godziny roboty to trwało, silniczek wycieraczki , tu ciekawostka diagnoza 4 h a wymiana 2 h no teraz ten oring to wszytko na gwarancji
u08mlap jest offline   Odpowiedź z Cytatem