View Single Post
Stary 19-06-2017, 16:48   #233
olek_grom
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olek_grom mój syn ma pięć lat i zdarza się, że jedzie tyłem w Axkid Duofix z przodu. Ja mam 180cm wzrostu i muszę spędzić trochę czasu na montażu fotelika tak żeby nie zasłaniał mi lusterka. Do Dufixa są dodatkowe pasy które wypuszcza się spod fotela. BeSafea w końcu będziesz musiał wymienić bo jest do 18kg.

Muszę przyznać, że bardzo sobie chwalę długie podróże z synem na przedzie. Ale problem z widocznością jest. Moja żona ma 170cm wzrostu i nie ma baty żeby ustawić fotelik tak żeby nie zasłaniał prawego lusterka.
No to jest problem, bo właśnie następnym fotelikiem dla starszej córki, która waży ok 14 kg miał być wspomniany Axkid, a młody akurat przejąłby Besafea.
Z tym, że u mnie żona w większości jeździ, a ma 167 cm, więc jazda po mieście całkowicie dla Niej odpada bez prawego lusterka (w trasie pewnie też).
Do tego jest jeszcze problem, że żona nie jeździ z tyłu, bo jej się w głowie kręci i koło się zamyka, więc albo ona prowadzi i fotelik by jej zasłaniał po prawej, albo dwójka siedzi sama z tyłu. Co jest problemem, bo mały ma 4 miesiące i trzeba mu smoka wtykać.
W praktyce wychodzi, że ja siedzę po lewej, nosidełko w środku i córka po prawej. A jak przyjdzie nowy normalny fotelik to nawet w teorii się nie zmieszczę.
olek_grom jest offline   Odpowiedź z Cytatem