Temat: [Fusion - Mondeo USA] Przeróba lamp tylnich raz jeszcze
View Single Post
Stary 20-06-2017, 22:46   #149
elegant1205
ford::amateur

Imię: ANDRZEJ
Model: FUSION - MONDEO USA
Silnik: 2500
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Przeróba lamp tylnich raz jeszcze

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przecież to nie jest problem "komendy" jak to nazwałeś, tylko braku instalacji w samochodzie!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle razy już było pisane!
Wyłącznik świateł ma tę samą pinologię i wtyczkologię na USA i EU. Można sobie zakładać.
Brak jest instalacji tylnego przeciwmgłowego od wyłącznika świateł do BCMi oraz od BCMi do tyłu auta.
Jak na razie UCDS nie jest na tyle "wizzard" by za naciśnięciem "ptaszka" przybyło drutów w samochodzie...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Ktoś w PL zakładający tylne przeciwmgłowe" po prostu dociąga tę instalację i aktywuje UCDSem. Nowsze BCMi USA (2015+) zwykle obsługują to bez problemu.
Witam kolegów też zabieram się za przeróbkę przeciwmgłowego, ale chcę kupić włącznik eu, żeby było jak z fabryki dzisiaj z ciekawości zajrzałem do tylnej lampy i w moim fusionie z 11/2015 są 3 kable do wstecznego, ale tylko 2 są aktywne plus i minus moje pytanie do was jest takie czy możliwe jest, że ten 3 kabel jest od przeciwmgłowego i po dodaniu przełącznika na eu i zakodowaniu ucdsem będzie to działało.
elegant1205 jest offline   Odpowiedź z Cytatem