Cytat:
|
Tak już kupiłem. Rok temu poprzedni właściciel zakładał w Rybniku podobno u najlepszego gazownika w tym mieście. To mu włożył i działa świetnie. Znajomy ma warsztat LPG w Ogrodziencu i podobny zestaw włożył do Volvo XC90 2.5T.
|
Ile kosztowała Cię ta instalacja? Miałeś jakieś awarie albo potrzeby podjechania do gazownika, bo coś było "nie halo"? Jak wygląda spalanie?
Bump:
Cytat:
|
Mam u siebie KME Nevo, Barracudy, i reduktor KME Extreme. Założone półtora roku temu, na tym zestawie przejechane 30kkm, żadnych problemów. Spalanie od niecałych 12l w dość spokojnej trasie przez 16 przy nieprzepisowej jeździe po autostradach po 18l przy dynamicznej jeździe po Warszawie połączonej z dużymi korkami.
W S-max trzeba chyba przerabiać wydech by butlę umieścić pod podwoziem, rzuć okiem na lpg.forum, tam znajdziesz pewnie więcej info. W każdym razie silnik bezproblemowy do gazu. Klucz to dobre komponenty i dobry montaż przez kumatego montera.
|
O! To nieźle się sprawuje. A wg Ciebie jakie spalanie przy LPG to już jest duże? Widzę, że z Wawy jesteś - robiłeś tutaj montaż?
Bump:
Cytat:
|
Ja miesiąc temu założyłem STAG QMAX wtryski BARRACUDA reduktor KME TWIN butla w bagażniku 56L i jestem bardzo zadowolony. Średnie spalanie około 15, Przy przebiegu rzędu 40 tys rocznie zwróci się bardzo szybko.
|
Stag jest chyba jedną z prostrzych instalacji, więc prawdopodobieństwo awarii jest dość niski, co nie? czy się mylę?