Witam i pozdrawiam , widziałem post zwiazany z wymiana kompresora a/c gdzie to ostatni wpis był ok 2 lata temu . Niestety nie znalazłem tam nic na temat oleju, wiec postanowilem walnac posta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam mondeo 1.8 tdci z 2008r. Klimatyzacja działała mi bardzo słabo postanowiłem doładowac gas, ale okazało sie ze wysokie cisnienie jest ok 150psi wiec mozna powiedziec ze nie jest zle , ale po zapaleniu silnika i właczeniu klimy wysokie cisnienie nie wzrasta, niby klima działa ale mimo tego ze teroterycznie kompresor jest sprawny tak na oko to nie podnosi cisnienia, a z tego co wiem powinien osiagac max i sie wyłaczac i załaczac jak cisnienie spadnie .
Postanowiłem go wymienic , nowy jest dosc drogi wiec kupiłem uzywany i tu jest kolejny problem bo fajnie by było zalac mu nowy olej tylko pytanie jaki i ile go tam wlac --- ten model jest do mojego auta 6G91-19D629-KG
ale wiem ze kompatybilne są tez inne :
6G91-19D629-KA
6G91-19D629-KB
6G91-19D629-KC
6G91-19D629-KD
6G91-19D629-KE
6G91-19D629-KF
.... ja trafiłem w rozsadnej cenie na
6G91-19D629KC
i tak jak wspomniałem chce wymienic w nim olej na nowy tylko nie wiem jaki i ile i jeszcze jedno - czy ten olej wlewa sie bezposrednio do kompresora przed zamontowaniem go czy tez juz po zamontowaniu przez linie niskiego lub wysokiego cisnienia ?