Temat: [Mondeo 2007-2014] Montaż asystenta martwego pola BLIS
View Single Post
Stary 26-06-2017, 12:39   #153
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Udane dołożenie Blis w polifcie

Cytat:
Napisał dizel1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jest tylko kwestia wypięcia wtyczek z mojego i wpięcia w nowy + programowanie
Tak, ale "programowanie" nie jest sprawą banalną.
Cytat:
Napisał dizel1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli ewentualnie mam do wymiany moduły drzwiowe, moduł komfortu, dołożenie kabelków pod BLIS-a do tylnej wiązki (pod TPMS mam wiązkę) oraz wkładów lusterek, dołożenie radarów i aktywacja wszystkiego.
Do radarów BLIS będziesz potrzebował też koszy.
Cytat:
Do wiązki z tego co pamiętam to mam do dołożenia 6 kabli i wszystkie są do dociągnięcia do modułu komfortu czy w inne miejsce?
4 kable idą do BCMi. Jeden kabel fabrycznie idzie do RJB (tylna skrzynka bezpieczników), ale można się wpiąć do kabelka od czujników PDC (to elektrycznie to samo połączenie). I jeden kabel jest masowy - do wpięcia w masę auta - fabrycznie przy podłodze w schowku w bagażniku, gdzie wyżej są moduły PAM, RFA, haka, ...
Cytat:
Kable to nie problem więc kompletując graty mógłbym się już pobawić i jakoś je przeciągnąć.
Zależy jak będziesz "ciągnął". Jak chciałbyś w miejscach fabrycznych, to trzeba ściągać co najmniej fotele tylne i dywan.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem