View Single Post
Stary 27-06-2017, 10:33   #1
damiaen1
ford::amateur

Imię: Damian
Model: focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
Domyślnie Wyświetla się ikona ogr.prędk.odczytana z kamery , tylko 1 raz

Witam,
Od pewnego czasu jestem posiadaczem Focusa z 2011 w wersji Titanium, doposażonego między innymi w kamery na przedniej szybie. Jest jednak kilka rzeczy których nie do końca rozumiem.

1. Przy pierwszej jeździe wyświetliła się ikona ograniczenia prędkości odczytana z kamery na szybie, ale tylko raz! Przeglądając instrukcje obsługi natrafiłem na informację że taka opcja powinna być do włączenia w komputerze pokładowym, ale nie ma tam żadnej takiej opcji.. I tu pytanie, dlaczego wyświetliło się ograniczenie prędkości, jeśli nie mogę tego uruchomić i dlaczego zdarzyło się to tylko raz.
2. Czytając o wersjach wyposażenia, doczytałem że jeśli auto jest wyposażone w owe kamery z przodu, ma na stanie czujnik trzymania pasa ruchu oraz czujnik zmiany świateł drogowych na mijania przy odpowiednich warunkach (posiadam czujnik zmierzchu) ale tutaj znowu nic takiego nie działa i nie wyświetla się informacja w komputerze pokładowym.
3. Jako że auto sprowadzone jest z Niemiec, funkcje sterowania głosowego są po niemiecku. Zdaję sobie sprawę że polski nie wchodzi w grę, bo auto nie posiada modułu SYNC, ale czy nie da się zmienić chociażby na angielski? Produkcja 09.2011
Pozdrawiam,

Ostatnio edytowane przez SRS ; 27-06-2017 o 10:41 Powód: wszyscy wiedzą że to Ford Focus 2011-2014 po to jest prefix
damiaen1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem