View Single Post
Stary 27-06-2017, 16:27   #15
audiobayern
Zablokowany

Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Okrutnie zgrzytanie - ustępuje na wciśniętym sprzęgle - skrzynia biegów?

Powiem Wam tak. Dzisiaj sprzedałem Mondeo z oryginalnym przebiegiem 149 000 z roku 2003 ,silnik 2,0 benzyna jak wiadomo na dwumasie. Zero problemów ze sprzęgłem. Teraz jeżdżę Focusem z 2000 roku 1.8 TDDI z przebiegiem 260 000 i jakoś nie mam problemów ze sprzęgłem a nawet wydaje mi się że jest w lepszej kondycji niż to w Mondeo. A już tak całkiem poza nawiasem to miesiąc temu kupowaliśmy z kolegą z Polski auto dla niego. Kupił Opla Insignię z 2014 roku i uwaga ...........przebieg 80 000 . I w takie przebiegi jestem w stanie uwierzyć. A nie że auto które ma 15 lat i jeździ w Polsce od 3 lat ma przebieg 160 000. Śmiech na sali po prostu. Od kilku ładnych lat ieszkam w Niemczech i tu za fałszowanie przebiegu auta się idzie po prostu do pierdla, inaczej sprawa wygląda gdy auta są sprzedawane wyłącznie na tak zwany export. Turki kręcą liczniki i robią lewe przeglądy (TUV) z którym i tak byś auta w Niemczech nie zarejestrował bo np. nie ma w tym przeglądzie AU. I po zakupie handlarz w Polsce znowu kreci przebieg i auto ma 135 000.............śmiech i to pusty !!!!!!!!!!
audiobayern jest offline   Odpowiedź z Cytatem