Temat: [S-MAX 2006-2015] drgania kierownicy przy hamowaniu
View Single Post
Stary 27-06-2017, 18:55   #8
Marcin112
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Ford S-Max
Silnik: 1 6 ecoboost 160
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: drgania kierownicy

No i zwracajcie uwagę u kogo wyważacie kola bo niektóre warsztaty maja tragiczny sprzęt który nie nadaje się do wyważania.
Będąc w Szczecinie u mechanika przy odbiorze auta poprosiłem żeby jeszcze mi kola wyważył czekając przyglądałem się.
Na jego maszynie wszystkie na 0. Zadowolony wracam do Świnoujścia większość trasy około 90-100 km/h nic wszystko cacy.
Zaczęły się odcinki autostradowe wciskam do 120 i czuje jak zaczyna bić.
Ale byłem zły. Na następny dzień śmigam po Świnoujściu patrzę ładny warsztacik wulkanizacyjny nowo otwarty nic myślę wejdę i pogadam z chłopakami.
Przedstawiłem sytuacje chłopaki się uśmiechają diagnoza źle wywarzone kola. Zgłupiałem przecież wczoraj wywarzałem.
Mechanik był na tyle pewny ze zaproponował ze je wyważy i jak nie będzie poprawy to mu nie zapłacę.
No to ja na to jak na lato. Chłopak wrzucił u siebie na maszynę a tam 20, 40 g różnicy.
Poczyścili kola od środka wywarzyli po swojemu i gra gitara. W Niemczech do 180 km/h rozbujałem brykę i nic nie drga.
Dzięki Bogu ze do nich trafiłem bo świecie przekonany ze mam wywarzone kola zacząłbym pól zawiechy wymieniać
Marcin112 jest offline   Odpowiedź z Cytatem