View Single Post
Stary 29-06-2017, 21:29   #990
jaksen
ford::advanced

Imię: Jakub
Model: Ford Mondeo Mk4 Tit FL/ C-max I FL Trend
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM DW10C / 1.6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2010 / 2008
Domyślnie Odp: Co dziś zrobiłem w moim Fordzie

przez ostatni miesiąc męczyłem się z przepustnicą dolotu - błędy p2141, p0102, p0047, check, a na koniec p0488! Po drodze demontaż starej, czyszczenie starej, montaż starej, demontaż starej, przekładka czujników i wszystkich dupereli do nowej, montaż nowej, niezbyt udane mocowanie z dolotem od intercoolera, więc znów demontaż nowej, obczyszczenie i ponowny montaż... nowej i teraz już mogę przepustnice demontować i montować z zamkniętymi oczami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Normalnie przepustnica-skill poziom amatorexpert Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Koniec końców problem z przepustnicą w końcu zażegnany i teraz mogę zając się innymi rzeczami w aucie - jak chociażby ogarnięciem tylnych zacisków i montażem nowych tarcz i klocków na tył - dzięki kolego @pawpor ! (ATE Standard & original)

PS. i tak za jakiś czas jeszcze raz będę demontował nową, bo przy którejś tam okazji ukręciłem śrubę-mocowanie pokrywy silnika, więc trzeba będzie trochę porzeźbić - zakładam, że uda się lekko nadpiłować końcówkę i odkręcić płaskim..., ale to później!

PS2. @hubi_c zazdroszczę tak niskiego przebiegu! U mnie lada moment 250000 wskoczy na blat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez jaksen ; 29-06-2017 o 21:34
jaksen jest offline   Odpowiedź z Cytatem