View Single Post
Stary 30-06-2017, 15:15   #26
adamek2828
ford::advanced

Imię: Adam
Model: Focus mk3 lift mondeo mk4 lift
Silnik: 1.5tdci 95kM 1.6 115KM
Rocznik: 2018 2013
Domyślnie Odp: Jaki interfejs diagnostyczny wybrać czy ELM 327 ?

Jesli chcecie miec coś porzadnego to kilka rad:

1. Kupcie interface po kablu a nie bloototh bo nic nie zaprogramujecie w forscanie mozna teraz as builta robić i zmieniać parametry np zmiana radia, czujników cofania itp.

2.Za rozsądną cene 150 zł to proponuje viakena v3 kabel-dlaczego?

Bo jako jedyny sam sie przelacza pomiedzy ms can i hs can i ma kilkakrotnie wyższą szybkosc zapisu. jak cos chcecie zmienić np aktualizacja sterownika to przy zwykłym kablu elm moze to trwac nawet godzinke i przez tą godzinę jesteś obsrani bo jak laptop padnie to uwalicie samochód.......

Jak ktoś chce to mam taki kabel na zbyciu za rozsądną cenę i gwarantuję moje szkolenie przez tel.

Bump:
Cytat:
Napisał goodspeed4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie,
Czy ktoś testował czy działa ELM-FFN w fieście po 2014r? Próbowałem się połączyć dwoma kabelkami (jeden z przełącznikiem manualnym i drugi od Viakena) i tylko dostaje komunikat „Error initializing diagnostic mode 7F 10 12”. FORScan-em bez problemu wszystkie moduły widzę.
Ma ktoś pomysł?
Kablem od viakena sie polaczysz na 100% bo mam taką fieste. Ale powtarzam bez bluetootha.
Nie kupujcie blootootha bo pada po gwarancji i nie chce sie łaczyć.....
Czy widzieliscie oryginalnego IDSA fordowskiego z bluetoothem?

Złącze musi być stabilne inaczej pół błedów nie odczytacie....
adamek2828 jest offline   Odpowiedź z Cytatem