Cytat:
|
Wyczyta numery pasujących GEMów ale to w zasadzie bez znaczenia :-)
Z tego co wiem GEMy dziela sie na 2 grupy
- przed liftem
- po lifcie
i w kazdej z grup sa 3 opcje - bez alarmu, z alarmem obwodowym, z alarmem z czujnikami ruchu (to mozna odczytac z numerow a nawet chyba z samej naklejki).
reszta to kwestia ustawien w samym GEMie a ustawienia nie sa odwzorowane w numerze bo mozna je regulowac komputerem serwisowym wiec nawet jak kupisz GEM z takimi numerami ak zaproponuje Microcat nie masz gwarancji ze wycieraczki czy grzanie szyby zadziala.
Ja do swojego strupka bez alarmu z 2001 roku wlozylem poliftowy GEM z alarmem z 2005 roku i wszystko smiga bez problemu. Mialem szczescie ze dawca nie mial autowycieraczek za to mial grzaną szybe (moj nie ma i przy odczycie bledow mi mowi B2256 - Zwarcie z masą przekaźnika podgrzewanej przedniej szyby.) Za to mi nie rozbraja alarmu przyotwieraniu auta z kluczyka (GEM jezt z czasow gdzie dawali 2 piloty u mnie byl w oryginale tylko jeden) i musze to przestawic bo jakmi pilot padnie to bede miał kłopot :-)
potem co prawda zalozylem autowycieraczki i bez przestawiania GEMa ktory pracuje w trybie wycieraczek czasowych mam blad B2110 - Przerwa w obwodzie przekaźnika silnika wycieraczki przedniej szyby ale wszystko chodzi bez problemu
|
Cytat:
Zgadzam się z tym, co powiedział kolega rednaxelA. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi chodziło o podanie mu numerów, jakie będą do jego pasować, co by dodatkowych niespodzianek nie było. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I nie szukać tylko jednego konkretnego. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiadomo warto przed zakupem zapytać, o vin od auta, z którego to było zdemontowane i dobrać od wersji jak najbardziej wypasionej tak, aby nie było trzeba podczepiać się pod kompa i aktywować jakiś pozycji.
Takie pasują wersje do twojego, z vinu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od: 02-10-2000 Do: 30-06-2003 (-)"J", Bez Autoalarmu
1S7T-15K600-GA
1S7T-15K600-GB - twój Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1S7T-15K600-KA
1S7T-15K600-KB
1S7T-15K600-KC
1S7T-15K600-KD
1S7T-15K600-KE
1S7T-15K600-KF - najnowszy numer
Od: 02-10-2000 Do: 30-06-2003 (-)"J", Z obwodowym urzadz.p/kradziezy
1S7T-15K600-HA
1S7T-15K600-HB
1S7T-15K600-LA
1S7T-15K600-LB
1S7T-15K600-LC
1S7T-15K600-LD
1S7T-15K600-LE
1S7T-15K600-LF - najnowszy numer
|
Witam,
A jakiego szukać GEMa z polifta żeby miał grzaną przednią szybę, zamykanie drzwi z DL, tempomat, bez alarmu, może mieć wycieraczki auto bo i tak zamierzam założyć. Mam model przed liftem a trochę go zmieniam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem, że w poliftowym GEMie można włączyć takie opcje jak miganie kierunków przy otwieraniu i zamykaniu, jak i 3 mrugnięcia kierunków i wiele innych. Ale jakie numery modułów mam szukać?
Dzięki za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.