Zapalają się wszystkie kontrolki przy przękręcaniu kluczyka i podczas jazdy
Cześć,
Podczas przekręcania kluczyka czasami zapalają się wszystkie kontrolki i nie gasną, a w miejscu przebiegu pojawiają się poziome kreski. Nie da się zapalić, nawet nie kręci. Później to ustępuje. Ten sam problem pojawia się podczas jazdy, bardzo to niepokojące jak się jedzie i zaświecają się wszystkie kontrolki. To też ustępuje po jakimś czasie. Kodu błędów (świeże bo pojawiły się po kasowaniu):
U0140:
-Utrata komunikacji z pokladowym modulem sterowania
-Staly
U0001:
-Magistrala CAN wysokiej predkośsci
-nieciagly
U0001:
-Magistrala CAN wysokiej predkośsci
-nieciagly
Ten ostatni sczytał się dwa razy.
Do tej pory próbowałem i na obu kluczykach występuje ten błąd. Podejrzany jest teraz cały moduł licznika, dzisiaj serwis w ASO jest nieczynny, dlatego nie dowiedziałem się ile to kosztuje z wymianą.
Czy ktoś spotkał się z tym problemem i zna rozwiązanie, może jest inne niż wymiana licznika. A może jednak to licznik, podobno częsta usterka w tych fordach i ktoś z Wam już to robił i zna koszty.
Prośba o pomoc, już myślałem, że sobie ogarnąłem to auto po kupnie w styczniu, bo już wymieniłem rozrząd, wielowahacz, amortyzatory z przodu, zrobiłem konserwację podwozia i błotników, kupiłem nowe opony, a tutaj taka niespodzianka, a ja lubię to auto no i ... dokładam dalej.
|