Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 06-07-2017, 20:17   #629
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Nie mam przy sobie auta, ale mam na telefonie zdjęcia podwozia i nie widzę tam nic takiego. Zresztą u nas nie ma belki, bo jest tył napęd i most, a poza tym to od mostu do końca zabudowy mamy około 2 metrów, więc linka szorowałaby od lewej do prawej po tylnej belce przeciwnajazdowej i lampach, a holowane auto byłoby bardzo blisko, bo 2 metry linki byłyby pod zabudową. Wydaje mi się, że widziałeś albo w starym Transicie albo w innych markach, że ucho było na belce przeciwnajazdowej na samym końcu i przykręcone przez nią bezpośrednio do ramy/podłużnicy. Będziemy musieli albo wyspawać sobie ładne ucho do przykręcania na śruby trzymające belkę albo założyć hak. Nie chodzi tu o holowanie samochodów czy coś, bo od tego są lawety, tylko do targania jakichś rzeczy po naszym placu/parkingu, czasami trzeba coś wytargać, jakiś kamień, drzewo, pociągnąć jakiś wózek. W poprzednim Sprinterze też nie było i łapaliśmy za gruby stalowy kontener, tu już jest delikatna zabudowa z tworzywa. Szkoda że takiej głupoty jak ucho holownicze nie ma standardzie, ostatnio ciągnąłem pare metrów auto za tylną belkę, ale jest ona dość licha.
Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem