View Single Post
Stary 08-07-2017, 23:05   #12
ignas
ford::advanced

Model: Focus III Kombi
Silnik: 1.6L Duratec Ti-VCT (123PS) - Sigma [PNDA]
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Foteli i-Size, 0+ do MK3 kombi pasujący do Joolz Day 2

Cytat:
Napisał majuDJ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakich używacie fotelików dla najmniejszych maluchów w tym aucie? Jakie polecacie?
Ja również mam Focusa kombi z 2013r. i gorąco polecam fotelik Maxi Cosi Milofix. Wybraliśmy go (w 2013r.), bo miał bardzo dobre wyniki w testach bezpieczeństwa. Sprawdził się znakomicie, nasz 4,5 letni synek dopiero kilka tyg. temu przesiadł się do nowego, większego fotelika (Milofix jest do 18kg, syn jest "szczypior" i waży dopiero 16kg, ale wzrostowo był już na styk z wysokością zagłówka).
W pierwszym etapie dziecko jeździ tyłem, później fotelik okręca się i jeździ przodem.
Wadą jest niewątpliwie waga, ale świadczy ona o pancerności konstrukcji, więc z drugiej strony to plus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fotelik mocuje się stalowymi szynami do uchwytów ISOFIX i dodatkowo zapina specjalny pas (jest elementem fotelika, to nie pas samochodowy!) do złącza "na plecach" tylnej kanapy (ten pas dociąga fotelik do oparcia).
Fotelik na swoje pasy, którym przypinane jest dziecko - nie używa się pasów samochodowych ani do przypięcia dziecka ani do mocowania fotelika.
Mam ten fotelik na sprzedaż, jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę o kontakt przez PW.
ignas jest offline   Odpowiedź z Cytatem