Cytat:
Kolego
@ ENowak
, wygląda na to, że mamy te same objawy. Ja bardzo często widzę średnie ponad 20 po zatankowaniu. Potem spada do 16, ale po mieście umiem zejść do 12-13 tylko na mocno rozgrzanym silniku i wtedy, gdy miasto jest puste (weekend, albo późny wieczór).
|
Nie no, ludzie bez jaj.
Jak podjedziesz pod górkę, to dziwisz się że ci nagle średnia pokazuje 20 litrów?
Jak to jest ten problem to mam tak samo, i każde auto ma tak samo. Auto w chwili przyspieszania spala nawet ~40litrów / 100 km,a maksymalnie pokazuje chyba 55l/100km, a jadąc z górki często 0 l/100km... Dlatego żeby średnia cokolwiek rzetelnie pokazywała, to musi być przynajmniej z całego baku.
Bump:
Cytat:
z tankowań... zalaliśmy bestie pod korek a następnie jazda co do kilometra do 200. Potem znów do pełna. Wyszło około 37-38 litrów. Czyli 18,5 litrów na 100 km. Słaaaabo mi.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle to pali HEMI...
Pragnę też zauważyć że to było w jeździe mieszanej 70% miasto 30% trasa. Licznik nie był zamykany na Vmax Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A w mieście troche korków.
|
A jak przyspieszanie, gwałtowne ? Często te korki ? Dużo świateł ?
Jazda w mieście pod wzniesienia ?
Maks 16 litrów byłbym wstanie zrozumieć, bo na bardzo krótkich odcinkach zahaczałem o 15,5 litra... ale ja naprawdę nie wiem, co by trzeba było tym autem robić żeby wykręcić na średniej 18,5 litra.
Jeszcze macie opcje, wgrać oprogramowanie fordowskie u któregoś z kolegów z forum na 240 km. Może soft nawala ? - Ew. polecam chip u Heko - ale wtedy zabawa autem kusi, i to bardzo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.