Temat: [Mondeo 2014- ] ogromne spalanie w nowym aucie 2.0EB
View Single Post
Stary 12-07-2017, 08:49   #19
taajniak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: ogromne spalanie w nowym aucie

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego @ENowak , wygląda na to, że mamy te same objawy. Ja bardzo często widzę średnie ponad 20 po zatankowaniu. Potem spada do 16, ale po mieście umiem zejść do 12-13 tylko na mocno rozgrzanym silniku i wtedy, gdy miasto jest puste (weekend, albo późny wieczór).
Nie no, ludzie bez jaj.
Jak podjedziesz pod górkę, to dziwisz się że ci nagle średnia pokazuje 20 litrów?

Jak to jest ten problem to mam tak samo, i każde auto ma tak samo. Auto w chwili przyspieszania spala nawet ~40litrów / 100 km,a maksymalnie pokazuje chyba 55l/100km, a jadąc z górki często 0 l/100km... Dlatego żeby średnia cokolwiek rzetelnie pokazywała, to musi być przynajmniej z całego baku.

Bump:
Cytat:
Napisał ENowak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z tankowań... zalaliśmy bestie pod korek a następnie jazda co do kilometra do 200. Potem znów do pełna. Wyszło około 37-38 litrów. Czyli 18,5 litrów na 100 km. Słaaaabo mi.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle to pali HEMI...
Pragnę też zauważyć że to było w jeździe mieszanej 70% miasto 30% trasa. Licznik nie był zamykany na Vmax Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A w mieście troche korków.
A jak przyspieszanie, gwałtowne ? Często te korki ? Dużo świateł ?
Jazda w mieście pod wzniesienia ?

Maks 16 litrów byłbym wstanie zrozumieć, bo na bardzo krótkich odcinkach zahaczałem o 15,5 litra... ale ja naprawdę nie wiem, co by trzeba było tym autem robić żeby wykręcić na średniej 18,5 litra.

Jeszcze macie opcje, wgrać oprogramowanie fordowskie u któregoś z kolegów z forum na 240 km. Może soft nawala ? - Ew. polecam chip u Heko - ale wtedy zabawa autem kusi, i to bardzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem