Cytat:
Cześć, fajnie ze wrzuciles fotki, powiedzcie mi co może poprawić czyszczenie map sensora? Czym czysciles i co Ci to dało? Pytam z ciekawości bo to jedyne czego nie czyscilem w swoim focusie i przez Was chyba się do tego zabiorę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr
|
Ostatnio mój Focus 1.6 benzynka zaczął coś dużo palić. W jeździe mieszanej dochodzi do 11-12 litrów. Do tego zauważyłem, że spala paliwo cały czas np. podczas hamowania silnikiem kiedy to licznik chwilowego spalania powinien pokazywać 0. Czasami też jest mulasty np. podczas ruszania spod świateł, przez pierwszy moment po wciśnięciu gazu jest bardzo mulasty dopiero jak złapie obroty to lepiej idzie.
Po to właśnie czyściłem MAP sensor bo kiedyś w innym aucie właśnie to było przyczyną. Wtedy to pomogło, tutaj jednak na niewiele się to zdało bo problem niestety jest nadal
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.