Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 13-07-2017, 15:15   #810
taajniak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Spalanie 2.0 Ecoboost

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli idzie o dynamikę - sam jestem ciekaw jakie są różnice. Z katalogu wynika że najszybszy jest diesel 210 KM, potem benzyna 240 KM a potem diesel 180 KM. Do tego są głosy, że 240 KM słabo trzyma parametry - w przeciwieństwie do diesla. No i trzeba porównywac automat z automatem. Różnice w Vmax i przyspieszeniach są śmiesznie małe. Trudno natomiast oceniać elastyczność benzyny która przy każdym zdecydowanym rozpędzaniu na autostradzie robi kick-down.
No są "śmiesznie" małe, jednak na korzyść benzyny. Nie wiem na jaki ty katalog patrzyłeś.
Swoją drogą, pójdzie ci dwumas, to i poleci sprzęgło, o ile się nie mylę PS to nie hydrokinetyk, a sprzęgła gwarancja nie obejmuje.

Tak się zastanawiam, miałeś okazję kiedyś jeździć mocnym benzynowym samochodem ?
A co do elastyczności, myślę że wiesz jak wygląda charakterystyka momentu obrotowego dla diesla, a jak dla benzyny ?

W sumie jak tak poczytałem co piszesz to tylko czekać jak wypuszczą focusa RS w dieslu, bo to przecież lepszy silnik do osobówek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)).

Ps. Tak propo tego katalogu, zauważyłem że jak sobie dodamy wszędzie +3 litry, to mamy realną wartość spalania xD
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg kalog.jpg (21.2 KB, 60 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez taajniak ; 13-07-2017 o 15:21
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem