Cytat:
Do latania wokół komina wiadomo, że nie ma co brać ropniaka. Ale krótkie trasy 20 - 25km w jedną stronę już nadają większego sensu.
Poza tym do Galaxy te 140KM to jednak trochę mało. Przecież ten samochód z kierowcą waży blisko 2t + aerodynamika szafy, więc proste że trzeba go trochę mocniej cisnąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Te Galaxy to od fabryki ma w papierach 143KM a nie 140KM, a na hamowni to fabrycznie miało 152KM (i nie zmieniałem). Nie waży to z kierowcą 2t, bo w papierach i katalogu jest 1731 kg, a ja ważę niecałe 70kg. A S-MAX to 1629 kg, więc różnica tylko 100kg. Sylwetka z przodu podobna. Galaktyka jest wyższa o około 15 cm, pięknością nie grzeszy.No ten S-MAX z przodu to też nie "cudo świata". Ten wlot powietrza ... Uuuu ... jak kaszalot wciągający kryla ...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba te 50km w ciągu dnia to może być mało (rocznie da to do 17000km). Ja rocznie robię do 30 tys. (z wakacjami) i zdecydowałem się jednak na Pb a nie na ON. Rożnica w cenie pomiędzy 2.0 EB a 2.0 TDCi (210KM) to było około 10 tyś. więcej za diesla. A chyba z tego co czytałem w rozszerzonej gwarancji to turbo nie jest objęte przedłużoną gwarancją, a w tamtym jest Bi-Turbo ... więc ryzyko zwiększa się dwukrotnie. Przy jazdach w mieście niestety zmienna geometria w turbinach pierwsza siada (brak odpowiedniej temp. do wypalenia + brak pełnego zakresu działania - obroty).