Temat: [Focus 2004-2008] Wymiana Rozrzadu duratec 2.0 HE
View Single Post
Stary 16-07-2017, 00:03   #7
TomozTM
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus C-MAX
Silnik: 1.8 DuratecHE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Wymiana Rozrzadu duratec 2.0 HE

Cytat:
Napisał Rift Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a dzwoni już? ogólnie np. napinacz to ja nie wiem jak może się zużyć.
Jak masz możliwość rozebrania rozrządu i dopiero zamówienia części tych co są do wymiany to ja bym taka drogę wybrał.
Sugerujesz wymianę pojedynczych elementów które ze sobą w taki czy inny sposób współpracują?
Jeżeli tak to gratulacje... np wymienić sam łańcuch a rolki zostawić... oszczędność tu a za chwilę wymiana całości jeszcze raz...

1 napinacz jest na hydraulice - kiepski olej, dużo nagaru, albo przepały oleju w silniku bo nieszczelności na pierścieniach, może się przypchać taka tyci dziurka co tam olej przez nią powinien przechodzić i na zimnym świeżo po odpaleniu faktycznie może postukać...
2 zacznij od pomiarów zaworów tylko od razu kup uszczelkę chyba że chcesz potem dolewać oleju co 1000km i zalać silnik od zewnątrz olejem. Lepiej odżałować te parę zł, zerknąć samemu i oddać komuś do naprawy.

Sam u siebie muszę zobaczyć co tam sie dzieje... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TomozTM jest offline   Odpowiedź z Cytatem