Trochę musieliście czekać, ale udało się.
Na szybkiego zmontowałem jak to słychać.
Nagranie video telefonem było robione dla samego obrazu, żeby nie było samych napisów i dźwięku, bo youtube takich filmów czasami nie lubi.
Dźwięku z tego nagrania telefonem nie ma, bo dźwięk jest podłożony z rejestratora.
Intwerwał zmiany oleju 13 514 km.
Poprzednia zmiana oleju była kiedy Focus miał najechane 51 605 km.
Po wymianie na liczniku: 65 129 km
Poprzedni olej: Ford Formule F 5W30
Obecny nowy olej: Millers XF Longlife 5W30
Tak więc, nagrane profesjonalnym rejestratorem dźwięku z dwoma mikrofonami kierunkowymi, w trybie stereo, plik wav 24bit, 96kHz. Pliki audio oprócz ucięcia moich komentarzy na początku nagrania, nie były poddawane żadnej obróbce (np. podgłaszania pliku itp). żeby test był rzetelny. Rejestrator w obydwóch przypadkach był położony na plastiku na przodzie maski (oczywiście po otwarciu maski). Czułość mikrofonu w obu przypadkach była ustawiona manualnie (Level 8
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Auto stało w tym samym miejscu (za budynkiem firmy) żeby ograniczyć ewentualny wiatr i auto za każdym razem było rozgrzane, po przejażdżce z domu pod biuro. Klimatyzacja i radio wyłączone.
Po wymianie oleju specjalnie zrobiłem jakieś 5-10 km, żeby olej sobie spokojnie mógł dotrzeć wszędzie gdzie dotrzeć miał. Więc nagranie "po wymianie oleju" nie jest nagrywane zaraz po wymianie.
https://youtu.be/eEXcrkLApb4
No i teraz można spokojnie komentować czy faktycznie słychać różnicę i czy będzie to kwestia "lepszego oleju" czy po prostu innego dźwięku bo zalany jest nowy olej.
Mi to wsio ryba, ale wielokrotnie na forum był poruszany ten temat, więc przy okazji jak mogłem zrobić materiał, to czemu nie wykorzystać okazji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.