Brak kontrolek i odpalenia po przekręceniu kluczyka.
Witam
Pacjent to focus mk1 1.8 16v rok 2003
Sytuacja wygląda tak że wszystko było ok, pojechałem do pobliskiego miasteczka na zakupy i gdy chciałem wracać na działkę to zonk auto nie odpaliło.
Sytuacja dosyć patowa bo jestem na działce z dala od domu a auto zostało w pobliskim miasteczku. Narzędzi trochę na działce mam łącznie z kompem i pewnie jutro spacer będę miał.
Objawy: brak jakiekolwiek reakcji na kluczyk w stacyjce, żadna kontrolka się nie zapala jedyne co działa to radio.
Ciekawostko to taka że w momencie włożonego kluczyka i przekręcenie jakby się chciało odpalić to po naciśnięciu przycisku otwarcia drzwi na pilocie kontrolki zapalają się i nawet odpala jednak gdy kierunki gasną kończąc sygnalizację otwarcia drzwi to wszystko umiera i auto gaśnie.
Za każdym razem powtarzając sekwencję zamknięcia i otwarcia auta sytuacja z możliwością odpalenia działa. Jednak tylko w czasie gdy kierunki się świecą.
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, kable masowe i w sumie tyle mogłem zrobić bo narzędzi przy sobie brak a i tak musiałem z buta 12 km wracać do domu.
Co może być przyczyną? komputer, immo, moduł GEM czy coś innego?
|