Temat: [Maverick 2000-2007] czy ktoś ma coś o nim ?
View Single Post
Stary 19-07-2017, 00:25   #74
tomek_or
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Escape
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Ford Maverick, Escape czy ktoś ma coś o nim ?

Cześć, podłączę się do tematu. Od 2 tygodni jestem właścicielem Escape'a z 2005r. i na razie ładuję kasę w auto, które sprzedający określił jako 100% sprawne. Potrzebuję informacji na temat:
1. czy są jakieś materiały (książki, schematy itp) dostępne online lub książki o tym samochodzie?
2. czy ktoś z Was wie, gdzie umiejscowiona jest centralka od fabrycznego alarmu?
3. czy ford escape i maverick z 2005r to identyczne samochody? wymieniałem ostatnio wentylatory chłodnicy i niestety części od Mavericka nie bardzo pasowały.
4. gdzie kupować części online? na razie czeka mnie walka z zawieszeniem, ale to juz opanowane .. na szczęście części nie są drogie
5., czy ktoś z Was ściągał tapicerkę z tylnych drzwi? Ile jest tam śrub (doliczyłem się trzech) i zatrzasków? Na co zwrócić uwagę, żeby głupio czegoś nie uszkodzić? Muszę uruchomić tylne drzwi, bo na razie są zamknięte na amen.

Tyle - będę wdzięczny za każdą pomoc. To mój pierwszy amerykanin i na razie mam pod górkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdr. TOmek
tomek_or jest offline   Odpowiedź z Cytatem