View Single Post
Stary 19-07-2017, 10:20   #219
wciarko
ford::beginner

Imię: Wojtek
Model: Transit Connect L2
Silnik: 1.0 100KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Chiptuning 1.0 ecoboost

Witam wszystkich serdecznie!
Jestem uzytkownikiem Transita Courier z 1.0 100KM z 2016 roku. Kilometrow troche przejezdzam, z czego 3/4 to trasa i powiem Wam, ze brakuje mocy i momentu wlasnie w trasie. Zbliza mi sie pierwszy przeglad, bo zaraz wskoczy mi 30kkm. Jak to transit, to auto firmowe i czesto mi sie spieszy do klientow, ale niestety od 130kmh to juz sie auto meczy. Czasem autostrada ok. 160kmh. Dziennie robie ok. 140km i srednie spalanie mam od 6,5L/100km (gdy stosuje drafting za tirem i nie spieszy mi sie) do 7.7L/100km gdy mi sie bardzo spieszy. Najwieksze spalanie mialem 8.1L/100km i tylko raz. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony kultura pracy tego silnika i samego auta. No ale z czasem zawsze brakuje mocy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wlasnie dlatego zaczalem sie interesowac chipem do tego 1.0 i tak znalazlem Wasze forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przeczytalem caly ten watek i widze, ze chip na 150KM nie jest niczym nadzwyczajnym. Obawiam sie jedynie tych przebiegow, bo auto jezdzi duzo i musi na siebie zarabiac, a nie chcialbym, zeby padl silnik ze wzgledu na wzrost mocy o prawoe 50%. Ktos wspominal tez o skrzyni biegow - tez mam M5 i na trasie troche brakuje tej 6. Tak czy inaczej jezdze z pelnym bagaznikiem i chyba bardziej zalezaloby mi rowniez na wysokim momencie. Widzialem, ze Panowie robili juz Tourneo Courier, co chyba jest tym samym. Czy wiadomo jak sie auto teraz spisuje? Jak spalanie sie zmienilo i osiagi? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sie rozpisalem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wciarko jest offline   Odpowiedź z Cytatem