@
actchris
- akurat w tym rozmiarze Y to popularny indeks patrząc na oponeo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Według homologacji powinno być 94V, ale w tym rozmiarze z 93 różnych zostaje tylko 1 z takim indeksem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście twoja uwaga jest jak najbardziej słuszna i warto o tym też pamiętać.
Ja w sumie nadal waham się czy dokupić 17-tki 7.5j + 235/45 oponki na lata + czujniki ciśnienia (700 trochę boli), czy może to samo, ale całoroczne Michelin CrossClimate, czy jednak zostać na 16t-kach i też CrossClimate ... ciężka sprawa i różne opcje doradzają mi różni ludzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W sumie najbardziej bolesne są te czujniki ciśnienia przy drugim komplecie... finansowo (psychicznie), bo nie wiem czy np. auta nie sprzedam za 2 lata
@
pitz
- zgadza się, na pewno nie mniej niż prędkość maksymalna (chyba, że zimówka - to dopuszczalne), natomiast w homologacji podawany jest indeks prędkości i nośności wybrany teoretycznie najlepiej przez producenta co wpływa głównie na twardość i wytrzymałość danej opony, chociaż jak patrzę jak to się zmieniało w homologacji to śmiem wątpić czy to aby na pewno tak dobrze przemyślane, czy może metodą prób i błędów