1.6 ti-vct spadek mocy szarpanie nierówna praca
Witam,
Od 2 tygodni jestem właścicielem focus mk2 2005 1.6 ti-vct . Po zakupie wszystko było dobrze samochód jeździł nie było żadnych problemów. Po zrobieniu trasy 170 km włączyła się kontrolka check engine i zaczęły się problemy. Silnik zaczął się dławic i dusić jakby brak paliwa prądu. Trwa to krótko ale powtarza się wiele razy podczas jazdy zauważyłem że na 4 biegu obroty około 2-2.5 tyś. Na krótkich odcinkach około 10 km nic takiego nie występuje dopiero jak silnik równocześnie nagrzeje . Mało tego pierwszy jak paliwa spalanie 12.5 litra przy bardzo ekonomicznej jeździe głównie trasa gdzie nie przekraczam 100 kmh. Mocno zaniepokojony że wpadłem na mnie a nie samochód kupiłem kabel diagnostyczny i podpiołem pod program forscan . Po diagnostyce PCM czyli silnik wyskoczyły następujące błędy:
P2303
P1260
P060C
P0101
Przeglądałem forum i przyczyną mogą być:
Cewka, kable zapłonowe, świece, sonda lambda , czujnik walka rozrządu, źle poskladany rozrząd po wymianie , koła faz rozrządu, przepustnica
Bardzo proszę o sugestie i komentarze nim wymienię pół samochodu. Na start zamówiłem kable zapłonowe i świece
Bump: Dodam jeszcze że zdążyło się po odpaleniu samochodu że smierdzialo spalinami albo paliwem i całował obroty na luzie
Ostatnio edytowane przez SRS ; 19-07-2017 o 13:38
|