@
madamsz
właśnie zauważyłem ten wyciek bo zaczęło szumieć przy dodawaniu gazu (syszczenie/szumienie). Po otwarciu maski znalazłem wyciek.
Miałem takie szumienie i "usterkę silnika" rok temu i właśnie wtedy przedziurawiła się rurka jedna gumowa (pod filtrem paliwa). Myślałem, że to znowu ona bo wtedy kupiłem używaną.
Mógłbyś powiedzieć więcej gdzie szukać tego uszkodzonego węża? To ten który pokazuje palcem? On nie jest za cienki na intercooler?
Moje pytania spowodowane są tym, że zbytnio nie rozumiem jak olej mógł się znaleźć w tym miejscu z powodu uszkodzonego węża intercoolera, ale w sumie to się nie znam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Mariusz, twój post mnie olśnił
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Znalazłem dziurę w tej grubej rurze od intercoolera (tym wężu w kształcie litery S), taką na centymetr. Jak pękło rurka od turba, to zapluło olejem ten zaworek od klimy co strasznie mnie wprowadzało w błąd, bo nie szukałem tego co trzeba.
Dzięki! Pozdrawiam!