Temat: [Focus 1998-2004] kontrolki migają, zegary wariują
View Single Post
Stary 19-07-2017, 23:21   #53
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: kontrolki migają, zegary wariują

Oj, akurat przy Ps3 opalarka działała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak mi padła po przegrzaniu się, to naprawiałem ją w domu 8 razy poprzez nagrzanie opalarką i nałożenie nowej pasty termoprzewodzącej. Chodziło to różne, z reguły kilka tygodni, najkrócej jeden weekend Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a najdłużej półtora miesiąca. Było to godzina roboty, a tubka pasty za 5 zł starczała na 3 operacje, więc się w to bawiłem, później kupiłem nową konsolę.

Ale jeszcze do cytowanego posta, widzę że dotyczy to mk1 i nie wiem jak tam jest, ale w mk2 wymiana zegarów to nie jest najprostsze rozwiązanie, tylko najtrudniejsze. Zegary naprawiasz u elektronika za 100-150 zł i masz spokój. A przy wymianie kupujesz inne za 300-400 złotych, które też mogą mieć zimne luty, więc naprawa będzie chwilowa, a żeby je uruchomić to płacisz za programowanie zegarów i kodowanie kluczyków i wychodzi cię tysia, a nie wiadomo ile podziała.
Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem