Nie musisz mi tłumaczyć gdzie jest bo robiłem i sam jako mechanik bym zrobił tak samo. Dlatego że na stole widzę stan uszczelnien, gniazda i widzę jak składa się sprzęgło. Do tego nie wiem jakie są przepisy w Polsce, ale w większości krajów są kary za pracę przy klimatyzacji i niesprawdzenie szczelności przy takiej pracy.
Nie brałbym natomiast pełnej kwoty za nabicie, bo to jest tylko ściągnięcie i ewentualnie uzupełnienie brakujacego czynnika.
Odnosnie tulei to jak odkręcisz wahacz zeby go opuścić to moge Ci powiedzieć że jest z 20 minut dodatkowej pracy żeby wahacz zdjąć bo zostaje dolne lub górne mocowanie (zalezy jak robisz), łącznik, jarzmo z przewodem I i kabel czujnika ABS.
Na pewno zauważyłeś jak mocno napręża się tuleja wahacza poprzecznego przy wymianie na aucie i wiesz jakie to ma dla niej konsekwencje. Wiesz też pewnie ze tuleje wahacza wzdłużnego są od 2007 roku wciskane pod lekkim kątem zeby skompensowac pochylenie wahacza wzgledem podwozia. Dlatego Ford długi czas nie przewidywal wymiany tej gumy. Tylko jeden przyrząd jaki widziałem pozwala to zrobić bez kombinowania a pewnie wiesz jak "łatwo" się ten kąt ustawia na aucie.
Polskie "rzemiosło" czyli chałupnicze podrobki narzędzi są tragiczne w praktyce, ciężkie i trzeba ściągać wahacz jeszcze niżej niż robiąc to Pikavantem czy Sealey
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sent from my E6853 using Tapatalk