Odp: Nie działająca klima przyczyny natury elektrycznej.
Witam. Mam mondka mk4 1,8 tdci z 2009. Jedziłem nim cztery lata bez większego problemu. Ostatnio klima odmówiła współpracy. Zauważyłem też nie włącza się wentylator chłodnicy, nawet jak silnik się nagrzeje. Odwiedziłem mechanika, wymienił wentylator wraz modułem, czujnik temp płynu, tetmostat i sprawdził elektrykę. Miałem generalne wietrzenie portfela. Przy odbiorze odpalił silnik, włączył klimę, wentylator się załączyl i dmuchnęło zimnym powietrzem, pełnia szczęścia. Od tego momentu minęły dwa tygodnie. Jadąc ostatnio przez miasto przypadkowo wyłączyłem klimatyzację i sie zaczęło. Temperatura podskoczyła, maska w górę a wentylator stoi w miejscu. Dzwoniłem do kolesia od naprawy ale usłyszałem to czego się spodziewałem. Gdy odbierałem auto to wszystko było w porządku. Mam wrażenie, że wykorzystał moją niewiedzę i mnie oszukał. Reasumując klima włączona wentykaror działa, klima off milczy jak zaklęty i silnik się przegrzewa(zero błędów na komputerze). Pomocy, co może być tu przyczyną. Nie uśmiecha mi się jechać do kolejnego wymieniacza wszystkiego i bulenie od początku.
|