View Single Post
Stary 20-07-2017, 21:29   #74
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Po wymianie oleju słychać zawory-czy to olej

Cytat:
Napisał ignas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Każdy niech leje co chce, ja opisałem swoje subiektywne odczucia - uważam, że nt. odczuć nie ma sensu dyskutować.
Zapomniałem wspomnieć o tym samym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To że zrobiłem nagranie, to nie jest kwestia żeby komuś mówić co ma robić, albo że będę brał udział w wojnie "jaki olej lać do auta" bo osobiście trochę mi to wisi i powiewa. Wolę wymieniać olej co pół roku niż latać za dużo na "lepszym oleju". Takie moje podejście.
To że tym razem trafił się Millers, to po prostu ciekawość. A różnica cenowa prawie że żadna, więc czemu nie (Castrol to 23GBP, Millers, 28GBP.. za 5GBP różnicy to czteropak piwa kupię/nie kupię)

Tak jak chłopaki z AutoŚwiata mieli dużo radości jak czytali książkę serwisową jakiegoś modelu od Kia, gdzie producent daje 7 lat gwarancji, ale w książce jest zalecenie że olej ma być zmieniany co 7500 km. Przy moich wyprawach Focusem, to co 3 miesiące musiałbym zmieniać olej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do testu i tego jak był ustawiony mikrofon.
Jeśli chcecie czekać kolejne pół roku, to ja nie widzę problemu, żeby test powtórzyć.
Wcześniej proszę zrobić listę wymagań co i jak. Ja żadnym dźwiękowcem nie jestem, żeby specjalnie ustawiać mikrofon na statywie. Rejestrator mam z niższej profesjonalnej półki, bo służy mi do czego innego. Można na nim ustawić ręcznie poziom zbierania dźwięku i tylko o to mi chodziło, bo wiem że w przypadku nagrywania telefonem, aparatem itp. oprogramowanie będzie samo ustawiać czułość, a tak nagrałem z tą samą czułością rejestratora, gdzie rejestrator był umiejscowiony w tym samym miejscu.
I jak ktoś wcześniej wspomniał. To nie był żaden test który miał cokolwiek udowodnić. Bardziej zabawa, albo coś zrobione przy okazji jak już olej zmieniałem. I tak. Oczywiście że wiarygodny test to byłby gdybym miał różne oleje i zużył wszystkie bańki żeby "coś udowodnić". Niestety na pieniądzach jeszcze nie śpię... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam.
Sorry za późne odpowiedzi, ale zasięg tutaj mnie nie rozpieszcza, bo jestem w kanionie. Podobno największy w Europie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez edmun ; 20-07-2017 o 21:31
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem