View Single Post
Stary 21-07-2017, 09:25   #6
blackhat7
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 Tdci
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Woda z klimatyzacji ucieka pod tapicerkę.

Cytat:
Napisał Piotrek1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam podobny problem w MK3. Znalazłem miejsce skąd kapie woda, w tunelu środkowym, po stronie pasażera ale nie mam pojęcia gdzie może być źródło tego wycieku.
Kapie z plastikowego uchwytu, po czym skapuje na rozgrzane rurki i z rurek na dywanik.
Możliwe, żeby w tym miejscu woda pochodziła np. z deszczu w wyniku jakiejś nieszczelności a nie z klimatyzacji? Czasami widzę, że z klimatyzacji woda poprawnie skapuje pod samochód.
Mam dokładnie to samo, dwa dni temu też zdiagnozowałem że woda skapuje na rurki a potem na podłogę. Dodatkowo zauważyłem wymieniając tydzień wcześniej filtr kabinowy ,że stary cały był mokry, a skraplacz od strony filtra też dość mocno wilgotny. Kolega kolegi miał podobny problem w S-Maxie i tam podobno serwis stwierdził że woda znajdowała jakieś 'inne' ujście, dlatego lało się do środka.

Bump:
Cytat:
Napisał blackhat7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam dokładnie to samo, dwa dni temu też zdiagnozowałem że woda skapuje na rurki a potem na podłogę. Dodatkowo zauważyłem wymieniając tydzień wcześniej filtr kabinowy ,że stary cały był mokry, a skraplacz od strony filtra też dość mocno wilgotny. Kolega kolegi miał podobny problem w S-Maxie i tam podobno serwis stwierdził że woda znajdowała jakieś 'inne' ujście, dlatego lało się do środka.
Trochę pogooglałem i znalazłem taki biuletyn serwisowy: https://www.dropbox.com/s/h1o22oja1h...12-06.pdf?dl=0

Zastanawia mnie teraz tylko pkt6 (czyli które to te 5 śrubek)? W weekend mam zamiar posiedzieć przy aucie.
blackhat7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem