Bardziej bym się bał o benzynę, której turbina ma wyższą temperaturę i zawsze wymagała dobrego schłodzenia przed wyłączeniem silnika.
Moim zdaniem auto start używany racjonalnie bedzie miał pomijalny wpływ na zużycie silnika i jego elementów. Jest też zabezpieczenie w oprogramowaniu które blokue S/S przy wystapieniu niekorzystnych warunków. Osobiście S/S świadomie "dawkuję" obserwując sytuację drogową. Jesli widzę że będe stał krótko kilka / kilkanaście sekund to utrzymuję silnik włączony (nie puszczając sprzęgła). Jeśli natomiast zatrzymuje się na światłach i wiem że trwaja minutę a czasem i więcej to wtedy pozwalam silnikowi się wyłączyć. W korku, w którym trzeba ciągle podciągać (i gdzie S/S dostałby zawału) stosuję też taktykę 'wolniejszego' pasa. Zjeżdżam na pas teoretycznie wolniejszy z którego wszyscy uciekają, zostawiam przerwę kilku metrów do poprzedzającego mnie auta, wrzucam jedynkę i turlam się niemalze na obrotach biegu jałowego. Z doświadczenia wychodzi że w 95% przypadków i tak z korka szybciej nie wyjadę "walcząc o miejsce" i jadąc na zderzaku na np. lewym pasie
Bump:
Cytat:
|
Wg mnie skrzyżowania nie odwołują znaku na zegarach - w sumie słusznie, bo chyba tylko w Polsce skrzyżowanie odwołuje ograniczenie prędkości.
|
A tu mnie zażyłeś - za granicą beztrosko przyspieszałem zaraz za skrzyżowaniem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.