Temat: [Mondeo 2007-2014] woda w bagażniku
View Single Post
Stary 25-07-2017, 23:21   #16
Kalafior998998
ford::amateur

Model: Mondeo mk4 HB
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Woda pod kolem zapasowym!!!

Cytat:
Napisał Qdzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam, wczoraj udało mi się namierzyć wciek wody do bagażnika, więc pod zderzakiem znajdują się wyloty powietrza, posiadają uszczelkę w kształcie litery U, która zakładam powinna być z 2óch stron blachy, u mnie było tylko dociśnięte od zewnątrz, gdzie tak naprawdę niewiele to trzymało, cała woda, która leciała szła po karoserii pod zderzak i po ściance prosto do bagażnika, dzisiaj będą to uszczelniał i sprawdzał ale w 99% jestem pewny, że jest to warte sprawdzenia, zderzak 4 śrubki 8mm(albo 10mm) i 2x torx 20, kilka zaczepów i zdjęty więc nie jest ciężko
Witam wszystkich Forumowiczow,

Zastanawiam się czy nie mam dokładnie tego samego problemu i to po obu stronach. Mondeo kupilem niedawno i wyraźnie widać, że tylny zderzak przeszedl wiele... Po intensywnym deszczu albo testach z myjką ciśnieniową woda pojawia się w rogach bagaznika, wyraźnie można ją wyczuć po włożeniu ręki w otwory w obiciu przy reflektorach. Z czasem woda sączy sie po całym dnie bagażnika i wpada do otworu na koło zapasowe. Może któreś z kolei stuknięcie w tylny zderzak spowodowało, że kratka zaczęła puszczać wodę...
@Qdzej , czy w Twoim przypadku woda też sączyła się do bagażnika w samym rogu? Załączam zdjęcie poglądowe (niestety nie widać dokładnie miejsca przecieku).
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg mondeo.jpg (18.8 KB, 391 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Kalafior998998 ; 27-07-2017 o 10:55
Kalafior998998 jest offline   Odpowiedź z Cytatem