Witam szanownych forumowiczów. Proszę o pomoc w zaprogramowaniu szyby po stronie kierowcy. Niestety szyba kierowcy działa w sposób następując. Naciskam i trzymam przycisk opuszczania, szyba opuszcza się i zatrzymuje po około 10-15 cm pomimo że nadal trzymam palec na przycisku. Żeby jeszcze obniżyć musze puścić przycisk opuszczania i nacisnąć ponownie co daje kolejne 10-15 cm, czyli jeżeli chce całkowicie opuścic szybe musz procedure powtorzyć 4-5 razy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i podobnie przy zamykaniu. Nie bardzo wiem jak ponownie zaprogramować otwieranie/zamykanie szyby w tryb one-touch.
Próbowałem metody znalezionej na forum (fiestaklubpolska.pl)
1). Przekręć stacyjkę w drugą pozycję... albo najlepiej odpal samochód,
2). Naciśnij i przytrzymaj przycisk otwierania szyb tak aby szyba się opuściła na sam dół,
(w moim przypadku musze kilka razy nacisnąć/puścić przycisk jak opisane powyżej)
3). Jak tylko się opuści zwolnij przycisk i naciśnij go (tak jakbyś jeszcze opuszczał szybę) na 5 sekund,
4). Jak zwolnisz przycisk zacznij zamykać szybę. Jak się zamknie puść przycisk,
(tutaj przy podnoszeniu podobnie - pociągnać przycisk/puścić aby zamknąć)
5). I na 5 sekund przytrzymaj przycisk(tak jakbyś zamykał szybę).
Próbowałem też metody, ze stacyjka na drugiej pozycji (bez odpalania silnika), następnie opuszczanie szyby o jakieś 5-10 cm a nastepnie zamkniecie, puszczenie przycisku i ponowne pociągniecie przycisku do góry na 2 sekundy, puszczenie przycisku a następnie ponowne pociągniecie przycisku na 2 sekundy i puszczenie.
Znalazłem też metodę, stacyjka na pozycje drugą i przy zamknietej szybie pociągnąc trzymać przycisk do góry przez około 10 sekund.
Niestety żadna z metod nie daje rezultatu. Zaznaczam że przed odpięciem akumulatora wszystko było OK.
Z góry dziękuje za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.