View Single Post
Stary 27-07-2017, 19:12   #1
Morsartt
ford::average

Imię: Marcin
Model: Focus MKII Kombi
Silnik: 1.6TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Elektryka - Nie dziala klakson, tylna wycieraczka.

Witam. Mam ogromny problem z elektryka w swoim focusie. Od zakupu nie dzialal klakson, wiec jak w innym temacie opisywalem probowalem porobic to samemu, doszedlem ze do klaksonu nie dochodzi zaden prad mimo sprawnego przekaznika, bezpiecznika jak i samej syreny. Znalazlem kabel na ktorym pojawia sie zasilanie w momencie naciskania kierownicy i podpialem je pod klakson, zadzialalo tylko samochod przestal odpalac i skonczyl w serwisie (wpiecie sie w szyne CAN). Auto zrobili ale klakson wrocil do poczatkowego stanu ...
Wszystko niby dalej sprawne ale dalej nie trabi, i jedyny problem jest taki ze poki nie odpale auta to nie przepala bezpiecznika a po odpaleniu pali bezpiecznik z klaksonu.

Drugi problem nie spojrzalem czy byl od poczatku ale bezpiecznik sprawny, manetka raczej tez bo wszystko dziala procz tylnej wycieraczki. Doszedlem do tego ze nie dochodzi do niej zadne zasilanie ...

Rece mi opadaja, ale doszedlem do takiego wniosku czy nie moze odpowiadac temu w pewnej czesci uszkodzony GEM? Bo gdzies wyczytalem ze odpowiada on za rzeczy z ktorymi mam problemy ...

Prosze o ewentualne podpowiedzi co z tym robic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Morsartt jest offline   Odpowiedź z Cytatem