Temat: [Mondeo 2007-2014] po wymianie wtrysków nie jeździ
View Single Post
Stary 27-07-2017, 22:06   #6
AnTok
ford::beginner

Imię: ANIA
Model: MONDEO MK4 TITANIUM
Silnik: 1.6 benzyna EcoBoost 160 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: po wymianie wtrysków nie jeździ

Cytat:
Napisał Gregi86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W pierwszej chwili myslalem o czujniku zderzeniowym, odcina zasilanie pomy lecz auto by zgaslo calkowicie.
Czy w momencie pojawienia sie problemu pojawil sie jakikolwiek komunikat lub zapalila sie kontrolka?
Przychodzi mi do glowy jeszcze czujnik polozenia przepustnicy, wtedy bylby brak reakcji na pedal gazu.
Zostaje sprawdzenie bezpiecznikow i pytanie za 100 punktow czy silnik nadal kreci czy juz nie
- zapaliła się kontrolka oleju - ale mechanik, mówił, że to normalne jak jest jakiś problem z autem (czy coś koło tego)
- o czujniku położenia przepustnicy nic nie wiem, nie znam się, ale jutro zapytam mechanika czy to sprawdził - był brak reakcji na pedał gazu, bo standardowo słychać "gazowanie"- a ja wciskałam go do podłogi i nic
- silnik nie zaskakiwał, kręcił ale brakowało jednego cyknięcia, żeby pewnie odpalił. Później to chyba wyładował się akumulator, bo nie było słychać pracy silnika. ZdechłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AnTok jest offline   Odpowiedź z Cytatem