Temat: [Focus 2004-2008] Alternator, prąd ładowania
View Single Post
Stary 28-07-2017, 21:33   #24
sajmonista
ford::advanced

Imię: Krzysiek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Alternator, prąd ładowania

to ja sie podepne. Witam wszystkich.
Prosze Was o podpowiedzi, czy mam sie czym martwic, czy nie - mianowicie:

Wczoraj cos tam w aucie sobie robilem i nagle padl akumulator. Kilkanascie godzin wczesniej przejechalem kolo 250 km, bylo ladowanie z alternatora, bylo ok. A tu nagle tak jakby ktos mu zabral w jednym momencie 70% mocy. Dalem drugi aku, ktory stal w domu kolo 3-4 miesiecy, nieladowany. Odpalilem auto, przejechalem kilkanascie km, odpalilem drugi raz, wszystko bylo ok. Dzis nie moglem odpalic auta, szyby ledwo sie domykaly, itp. Obydwa to 40Ah. Mechanik sprawdzal ladowanie, jest ok, na wolnych i szybkich obrotach. Po wylaczeniu silnika pobor jest ok, cos tam bylo jakos 0.2A. Stad moje pytanie, co moze byc przyczyna takiego rozladowywania, lub moze ten stojacy w domu po prostu mial prawo tak sie zachowac, wiek jego to okolo 9 mies. Zastanawia mnie tez takie cos, jak zamykam auto i na pilocie wcisne przyciesk zamykania dwa razy, mrugnie migaczami i rygluje sie auto tez jakos tak inaczej, niz po jednorazowym wcisnieciu. Moze wtedy cos sie uruchamia dodatkowo i ciagnie w nocy z aku?
Dzieki za jakiekolwiek sugestie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sajmonista jest offline   Odpowiedź z Cytatem