Witam,
Moje Mondeo 2014r, 1.6 benzyna. Miałem stuki podczas wrzucania biegów. Oddałem do serwisu i wymienili hydraulikę sprzęgła oraz jakiś trzpień który był pęknięty - czekałem 2 tygodnie wtedy na auto bo część ta jechała z magazynu w DE. W serwisie sami byli zdziwieni że to pękło bo nie mieli jeszcze takiego przypadku. Ponoć to się w ogóle nie psuje - przy ok 30 tys przebiegu.
Po tej wymianie zaczęło bardziej stukać - jakby delikatnie młotkiem pukać przy próbie wrzucenia biegu-wszystkich. Poza tym jeszcze zaczęło haczyć i biegi wchodzą na 2 razy. No i najlepsze że o ile wtedy serwis słyszał wszystko (auto na gwarancji) i coś próbował zrobić to teraz już nawet nie słyszą że coś stuka. Dodam że teraz wali tak że na prawdę trzeba mieć problemy ze słuchem żeby tego nie zanotować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie wziąłem rzeczoznawcę który nie chciał mi uwierzyć że serwis nic nie słyszy. Jestem teraz umówiony do serwisu na zdjęcie skrzyni i sprawdzenie sprzęgła i skrzyni. Tylko tak się zastanawiam jak piszecie teraz o tych półosiach że może to tutaj przyczyna. Tyle że u mnie na postoju to też jest.
Generalnie sprawdzam w tym tygodniu tylko że ta przyjemność ok 3 tyś. Jeśli się okaże że to półośki to wydatek bezcelowy.
Auto zostawiłem w serwisie jeszcze przed końcem gwarancji i stoi u nich już ponad miesiąc także jeszcze sprawa gwarancyjna.
Zastanawiam się teraz czy zwrócić ich uwagę na półośki ale czy to możliwe żeby sami na to nie wpadli??
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.