Cytat:
|
Zdjęcie i założenie zbiornika samemu zajmie cały dzień.
|
Bez przesady, ja ściągałem bak samemu na ulicy gdzie na dworze było 0 stopni. Auto stało na najazdach, zlałem 30 litrów paliwa i cała operacja trwała max 2 godziny. Wyciągnięcie pompy i naprawa to 30min, ponowny montaż baku i tankowanie zlanego paliwa to godzina
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Robiłem to 3 razy i za trzecim cała robota trwała 2 godziny.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Montaż baku jest bardzo prosty - odkręcasz plastikową osłonę i odchylasz osłonę termiczną. Potem odkręcasz 4 śruby trzymające ramiona podtrzymujące bak. Przed całkowitym odkręceniem śrub warto bak czymś podeprzeć, żeby nie spadł. Następnie odpinasz wąż i zlewasz paliwo. Przygotuj się na sporą ilość benzyny, jedna miska nie wystarczy. O potencjalnej iskrze chyba nie muszę wspominać - żadnych szlugów i czegokolwiek, co może się zaiskrzyć. Po zdemontowaniu baku i pompy warto go porządnie wypłukać - przez lata nazbiera się tam pełno syfu. Montaż wykonujesz w odwrotnej kolejności
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wypalony pin:
Wtyczka bajo bajo: